Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse festivals in de race voor toonaangevende awards

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 15:38

Pinkpop en dancefestival Neverland zijn genomineerd voor de European Festival Awards.

De twee festivals, die toevallig beide op het Megaland-terrein in Landgraaf worden georganiseerd, horen op 16 januari of ze deze toonaangevende festivalprijzen in de wacht hebben gesleept.

Line-up
Het festival van Jan
Smeets dingt mee in de categorieën 'Best Major Festival' en 'Line-up of the Year'. Afgelopen jaar prijkten Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars op de affiche. Deze namen waren genoeg voor Pinkpop om kans te maken op een European Festival Award.

Jubileum
Volgend jaar vindt het festival voor de 50ste keer plaats. Dan staan onder anderen Fleetwood Mac, Mumford & Sons, Tenacious D en George Ezra op de bühne. De hele line-up wordt op 13 maart bekendgemaakt. De zaterdag daarna begint de kaartverkoop.

Lees ook: Mumford & Sons, Tenacious D. en George Ezra op Pinkpop

Best New Festival
Neverland stond afgelopen zomer voor het eerst op de festivalagenda. Danceliefhebbers konden hun hart ophalen met optredens van onder anderen Kim Kaey, Lucas & Steve, Above & Beyond, Fedde le Grand en Deborah De Luca. De eerste editie heeft indruk gemaakt en is genomineerd in de categorie 'Best new Festival'.

De tweede editie van Neverland vindt volgend jaar plaats op 13 en 14 juli. De line-up is nog niet bekend.

Lees ook: Neverland maakt datum tweede editie bekend

Eurosonic
De European Festival Awards worden voor de tiende keer uitgereikt. Festivalorganisatoren worden beoordeeld op punten als kwaliteit, programmering, muziek, innovatie, veiligheid en milieubewustzijn. Buiten een oordeel van de jury kunnen festivalgangers tot 30 november ook stemmen op hun favoriete festijn. De pijzen worden op 16 januari tijdens het Eurosonic Noorderslag Festival in Groningen uitgereikt.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen