Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse festivals in de race voor toonaangevende awards

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 15:38

Pinkpop en dancefestival Neverland zijn genomineerd voor de European Festival Awards.

De twee festivals, die toevallig beide op het Megaland-terrein in Landgraaf worden georganiseerd, horen op 16 januari of ze deze toonaangevende festivalprijzen in de wacht hebben gesleept.

Line-up
Het festival van Jan
Smeets dingt mee in de categorieën 'Best Major Festival' en 'Line-up of the Year'. Afgelopen jaar prijkten Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars op de affiche. Deze namen waren genoeg voor Pinkpop om kans te maken op een European Festival Award.

Jubileum
Volgend jaar vindt het festival voor de 50ste keer plaats. Dan staan onder anderen Fleetwood Mac, Mumford & Sons, Tenacious D en George Ezra op de bühne. De hele line-up wordt op 13 maart bekendgemaakt. De zaterdag daarna begint de kaartverkoop.

Lees ook: Mumford & Sons, Tenacious D. en George Ezra op Pinkpop

Best New Festival
Neverland stond afgelopen zomer voor het eerst op de festivalagenda. Danceliefhebbers konden hun hart ophalen met optredens van onder anderen Kim Kaey, Lucas & Steve, Above & Beyond, Fedde le Grand en Deborah De Luca. De eerste editie heeft indruk gemaakt en is genomineerd in de categorie 'Best new Festival'.

De tweede editie van Neverland vindt volgend jaar plaats op 13 en 14 juli. De line-up is nog niet bekend.

Lees ook: Neverland maakt datum tweede editie bekend

Eurosonic
De European Festival Awards worden voor de tiende keer uitgereikt. Festivalorganisatoren worden beoordeeld op punten als kwaliteit, programmering, muziek, innovatie, veiligheid en milieubewustzijn. Buiten een oordeel van de jury kunnen festivalgangers tot 30 november ook stemmen op hun favoriete festijn. De pijzen worden op 16 januari tijdens het Eurosonic Noorderslag Festival in Groningen uitgereikt.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen