Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse festivals in de race voor toonaangevende awards

Geplaatst opdinsdag 27 november 2018 - 15:38

Pinkpop en dancefestival Neverland zijn genomineerd voor de European Festival Awards.

De twee festivals, die toevallig beide op het Megaland-terrein in Landgraaf worden georganiseerd, horen op 16 januari of ze deze toonaangevende festivalprijzen in de wacht hebben gesleept.

Line-up
Het festival van Jan
Smeets dingt mee in de categorieën 'Best Major Festival' en 'Line-up of the Year'. Afgelopen jaar prijkten Pearl Jam, Foo Fighters en Bruno Mars op de affiche. Deze namen waren genoeg voor Pinkpop om kans te maken op een European Festival Award.

Jubileum
Volgend jaar vindt het festival voor de 50ste keer plaats. Dan staan onder anderen Fleetwood Mac, Mumford & Sons, Tenacious D en George Ezra op de bühne. De hele line-up wordt op 13 maart bekendgemaakt. De zaterdag daarna begint de kaartverkoop.

Lees ook: Mumford & Sons, Tenacious D. en George Ezra op Pinkpop

Best New Festival
Neverland stond afgelopen zomer voor het eerst op de festivalagenda. Danceliefhebbers konden hun hart ophalen met optredens van onder anderen Kim Kaey, Lucas & Steve, Above & Beyond, Fedde le Grand en Deborah De Luca. De eerste editie heeft indruk gemaakt en is genomineerd in de categorie 'Best new Festival'.

De tweede editie van Neverland vindt volgend jaar plaats op 13 en 14 juli. De line-up is nog niet bekend.

Lees ook: Neverland maakt datum tweede editie bekend

Eurosonic
De European Festival Awards worden voor de tiende keer uitgereikt. Festivalorganisatoren worden beoordeeld op punten als kwaliteit, programmering, muziek, innovatie, veiligheid en milieubewustzijn. Buiten een oordeel van de jury kunnen festivalgangers tot 30 november ook stemmen op hun favoriete festijn. De pijzen worden op 16 januari tijdens het Eurosonic Noorderslag Festival in Groningen uitgereikt.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen