Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse drugsbaron overleden in Braziliaanse cel

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 15:04

De 40-jarige drugsbaron Dennis V. uit Landgraaf is vrijdag dood gevonden in een Braziliaanse cel.

Dat bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan L1.

Telronde
V. zou zich volgens lokale media vrijdag met een laken hebben opgehangen in zijn cel in de gevangenis Planaltina de Goías. Hij werd tijdens een telronde opgemerkt door de bewakers. V. zat volgens de Braziliaanse media in een isoleercel op het moment van zijn overlijden. Of V. daadwerkelijk zelfmoord heeft gepleegd, kon het ministerie niet zeggen.

Luxeleventje
De Limburger zat vast in Brazilië omdat hij de spil zou zijn geweest in een enorme internationale drugsoperatie. Hij zou de leider zijn van een Braziliaanse bende die iedere maand voor ongeveer 25 miljoen euro aan drugs naar Europa verscheepte. Daardoor leidde V. een luxeleventje met exotische reisjes, dure auto's en grote huizen.

Lees ook: 'Braziliaans drugsimperium werd gerund door Limburger'

Politie-actie
In augustus werd hij door gemaskerde politietroepen verrast in zijn villa in Santana de Parnaíba, net buiten São Paulo. De politie zou het Limburgse kopstuk en zijn bende al een halfjaar volgen. In totaal werden er zeven mensen gearresteerd, op verdenking van cocaïnehandel en witwassen.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen