Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse drugsbaron overleden in Braziliaanse cel

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 15:04

De 40-jarige drugsbaron Dennis V. uit Landgraaf is vrijdag dood gevonden in een Braziliaanse cel.

Dat bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken aan L1.

Telronde
V. zou zich volgens lokale media vrijdag met een laken hebben opgehangen in zijn cel in de gevangenis Planaltina de Goías. Hij werd tijdens een telronde opgemerkt door de bewakers. V. zat volgens de Braziliaanse media in een isoleercel op het moment van zijn overlijden. Of V. daadwerkelijk zelfmoord heeft gepleegd, kon het ministerie niet zeggen.

Luxeleventje
De Limburger zat vast in Brazilië omdat hij de spil zou zijn geweest in een enorme internationale drugsoperatie. Hij zou de leider zijn van een Braziliaanse bende die iedere maand voor ongeveer 25 miljoen euro aan drugs naar Europa verscheepte. Daardoor leidde V. een luxeleventje met exotische reisjes, dure auto's en grote huizen.

Lees ook: 'Braziliaans drugsimperium werd gerund door Limburger'

Politie-actie
In augustus werd hij door gemaskerde politietroepen verrast in zijn villa in Santana de Parnaíba, net buiten São Paulo. De politie zou het Limburgse kopstuk en zijn bende al een halfjaar volgen. In totaal werden er zeven mensen gearresteerd, op verdenking van cocaïnehandel en witwassen.

Heb jij hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen