Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse dorpen proeftuin voor pakketautomaten

Geplaatst opdonderdag 11 mei 2017 - 16:49

Schinnen en Klimmen krijgen als eerste plaatsen in Limburg pakket- en briefautomaten van PostNL.

De automaten werken als een brievenbus die ook gebruikt kan worden voor pakketjes.

Pakjes
Na Schinnen en Klimmen komen er binnen afzienbare tijd ook automaten in Grashoek, Beringe, Wessem en Limbricht.
Dorpelingen kunnen in de automaten niet alleen hun brieven kwijt, maar kunnen er ook terecht om hun bestelde pakketjes op te halen. PostNL laat de pakjes in de automaat achter, waarna de ontvanger met een code de kast kan openen om zijn pakje mee te nemen. Dat kan 24 uur per dag.

PostNL zet de automaten neer als experiment, om te kijken of er op het platteland interesse is voor het gebruik van zulke postkasten. In november vorig jaar werden er al postautomaten gezet in Almere. Daar zijn de resultaten positief volgens de post- en pakketdienst.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drugs hennep vacuüm stock
Man krijgt ruim vijf kilo hennep per post: 'Is erbij gelapt'
Sint niet stilletjes aan sorteercentrum Born voorbij
Brandje in brievenbus PostNL Sittard
Geen post in groot deel van Limburg door brand in Blerick
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen