Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse docu niet door Nederland ingezonden voor Oscars

Geplaatst opmaandag 2 november 2020 - 13:45

De documentaire 'Wei' van filmmaker Ruud Lenssen uit Horst is niet gekozen als de Nederlandse inzending voor de Oscars. Die eer valt te beurt aan de speelfilm Buladó.

De Limburgse documentaire stond op de longlist om als Nederlandse film ingezonden te worden voor de belangrijkste filmprijs ter wereld.

Indringend portret
Wei is een indringend portret van de ouders van Ruud Lenssen. Zijn inmiddels overleden vader Jac heeft dementie en wordt steeds onhandelbaarder. Dat leidt tot steeds grotere problemen voor moeder Ria. De film is vernoemd naar de wei van het gezin Lenssen, waar Jac innerlijke rust vindt door de dieren en planten te verzorgen, iets wat steeds moeilijker wordt. Wei is daarmee een metafoor voor de vergankelijkheid van het leven, van groei tot aftakeling en vervolgens weer nieuwe groei.

Lees ook: Limburgse docu mogelijk Nederlandse inzending voor Oscars

Lokale slavensaga
De documentaire was, met twaalf andere films en documentaires, op de lijst gezet door de Nederlands Oscar Selectie Commissie. Daaruit is uiteindelijk Buladó gekozen. De film van regisseur Eché Janga, met onder anderen Everon Jackson Hooi, Tiara Richards en Felix de Rooy, dingt mee in de categorie International Feature Film. Het verhaal gaat over een familie op Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga.

De 93ste Oscaruitreiking is op 25 april 2021. Eigenlijk was die gepland op 28 februari, maar vanwege de coronacrisis is de uitreiking uitgesteld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen