Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse dj's strijden met elkaar om Edison

Geplaatst opwoensdag 13 december 2017 - 10:29

De kans is aanzienlijk dat de Edison 2018 voor beste danceact naar een Limburgse artiest gaat: Venlonaar Jim Taihuttu (Yellow Claw) en het Maastrichtse duo Lucas & Steve zijn genomineerd.

De Limburgse dj's hebben concurrentie van Bredanaar Fadil El Ghoul, onder het grote publiek bekend als R3hab.

Lees ook: Meerdere Limburgse dj's in prestigieuze DJ Mag Top 100

Voorlopig hoogtepunt
Hoewel het Yellow Claw van Taihuttu, alias Jim Aasgier, al jaren hits scoort, ziet de Edison-jury het laatste album van de dj-formatie als een hoogtepunt. "Yellow Claw was al een internationaal succesvolle live-act. Dit album is een voorlopig hoogtepunt, zeker ook door de vele tot de verbeelding sprekende nationale en internationale samenwerkingen."

Internationaal hofleverancier
Lucas & Steve brachten weliswaar geen album uit, maar de twee jeugdvrienden stootten met hun singles meermaals door tot de top van de hitlijsten. "Lucas & Steve hebben hun geheel eigen sound gedefinieerd, aanstekelijke dance-liedjes met een kop en een staart voor een groot publiek. Dit enthousiaste tweetal heeft alles in zich om internationaal hofleverancier te worden de komende jaren", zo schrijft de jury.

Rapper Ronnie Flex kan overigens de grote man worden tijdens de Edison-awards; hij is genomineerd in drie categorieën. Op 12 februari is de prijsuitreiking.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen