Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse darter op jacht naar ticket voor PDC-toernooien

Geplaatst opdonderdag 16 januari 2020 - 22:54

Darter Kay Smeets uit Swalmen is op weg om wellicht ooit samen op één podium te staan met mannen als Michael van Gerwen, Peter Wright of Gary Anderson.

In het Duitse Hildesheim probeert hij één van de elf tourcards te bemachtigen waarmee hij twee jaar lang kan deelnemen aan de toernooien van de grote PDC-bond.

Ervaring
Voor jonge darters betekent een tourcard de mogelijkheid om op de grote toernooien te komen. Niet alleen om ervaring op te doen, maar ook om serieus geld te verdienen.

Kwartfinale
Bij de zogenoemde Q-school in Hildesheim krijgen darters tot en met zondag te tijd een ticket te veroveren. De winnaar van de dag krijgt een tourcard, net als de zeven beste spelers van het hele toernooi. Donderdag, op de eerste dag, won de 25-jarige Smeets vijf partijen, maar werd vervolgens uitgeschakeld in de kwartfinale door de latere dagwinnaar.

Goede kans
Smeets zegt goed in zijn vel te zitten en niet ontevreden te zijn over dat eerste resultaat, maar beseft ook dat het nog beter moet wil hij een tourcard verdienen "Er zit nog wel rek in en dat moet ook wel. Ik ga ervan uit dat als ik elke dag de kwartfinale haal ik een goede kans maak om bij de beste zeven spelers te komen."

Professional
Smeets zou graag van zijn hobby zijn beroep maken. Zo'n tourcard ziet hij daarom als de ultieme kans. "Het is mijn droom om professional te worden en als je die kans krijgt, moet je die pakken."

Mocht hij zondag inderdaad een ticket pakken, dan is het zaak om op zoek te gaan naar extra sponsors want het spelen van toernooien is een kostbare aangelegenheid. "Ik heb nu twee sponsors, maar daar moet dan nog wel wat bij. Daar ga ik het niet mee redden."

Jerry Hendriks
Aan de PDC QA-school in Hildesheim doet naast Kay Smeets nog een Limburger mee: Jerry Hendriks uit Venlo. Hij had in het verleden wel een tourcart en speelde ook al op het PDC WK. Op het WK 2013 speelde hij tegen dartslegende Phil Taylor, in 2016 mocht hij het opnemen tegen de huidige wereldkampioen Peter Wright. Gisteren verloor hij helaas al in de 2e ronde.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen