Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Dakarrijder Martens klaar voor de start

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 17:55

Dakarrijder Guillaume Martens uit Meerssen is klaar voor de start van de editie van 2020.

Volgende week brengt hij zijn geprepareerde motor naar Marseille waar de tweewieler op de boot richting Saudi-Arabië gaat.

Hobby
Voor de 55-jarige coureur is het rallyrijden door de woestijn een onderdeel van zijn leven geworden. Jaarlijks rijdt hij met zijn motor vier tot vijf rally's. Daarbij komt hij door de mooiste gebieden in Afrika en Zuid-Amerika. Om zijn bijzondere hobby te bekostigen, heeft hij een aantal jaren hard gespaard en leeft hij nu zo zuinig mogelijk. Hij heeft bijvoorbeeld geen huis, maar leeft het grootste gedeelte van het jaar in een tent of slaapt hij bij vrienden.

Video: L1

Kistrijder
Martens rijdt de Dakarrally als 'kistrijder': zijn gereedschap, reserveonderdelen en kleren deponeert hij in een ijzeren kist. Deze gaat elke etappe met een vrachtwagen mee. 's Avonds in het bivak haalt hij de kist op en kan hij beginnen met het onderhoud aan zijn motor. Regelmatig komt het voor dat hij zijn door hem zelf opgezette tentje pas diep in de nacht kan opzoeken. Rond de klok van 5 uur in de ochtend wacht dan alweer de start van een nieuwe etappe. De etappes kunnen variëren in afstand van 400 tot 800 kilometer.

Vierde deelname
De Dakarrally start op 5 januari en bestaat uit 12 etappes. Na ongeveer 8000 kilometer wordt de finishplaats Riyad bereikt. Voor Martens is het de vierde deelname aan deze woestijnrally.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen