Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Dakarrijder Martens klaar voor de start

Geplaatst opdinsdag 26 november 2019 - 17:55

Dakarrijder Guillaume Martens uit Meerssen is klaar voor de start van de editie van 2020.

Volgende week brengt hij zijn geprepareerde motor naar Marseille waar de tweewieler op de boot richting Saudi-Arabië gaat.

Hobby
Voor de 55-jarige coureur is het rallyrijden door de woestijn een onderdeel van zijn leven geworden. Jaarlijks rijdt hij met zijn motor vier tot vijf rally's. Daarbij komt hij door de mooiste gebieden in Afrika en Zuid-Amerika. Om zijn bijzondere hobby te bekostigen, heeft hij een aantal jaren hard gespaard en leeft hij nu zo zuinig mogelijk. Hij heeft bijvoorbeeld geen huis, maar leeft het grootste gedeelte van het jaar in een tent of slaapt hij bij vrienden.

Video: L1

Kistrijder
Martens rijdt de Dakarrally als 'kistrijder': zijn gereedschap, reserveonderdelen en kleren deponeert hij in een ijzeren kist. Deze gaat elke etappe met een vrachtwagen mee. 's Avonds in het bivak haalt hij de kist op en kan hij beginnen met het onderhoud aan zijn motor. Regelmatig komt het voor dat hij zijn door hem zelf opgezette tentje pas diep in de nacht kan opzoeken. Rond de klok van 5 uur in de ochtend wacht dan alweer de start van een nieuwe etappe. De etappes kunnen variëren in afstand van 400 tot 800 kilometer.

Vierde deelname
De Dakarrally start op 5 januari en bestaat uit 12 etappes. Na ongeveer 8000 kilometer wordt de finishplaats Riyad bereikt. Voor Martens is het de vierde deelname aan deze woestijnrally.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen