Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse componist helpt Martin Garrix met EK-lied

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 21:13

De 52-jarige componist Franck van der Heijden uit Weert levert een muzikale bijdrage aan het officiële EK-lied van top-dj Martin Garrix.

De Weertenaar zegt tegen L1 dat hij de muziek arrangeert voor de track.

Loting
Zaterdagavond werd er tijdens de loting voor het EK-voetbal al een voorproefje gegeven. De Nederlandse dj Martin Garrix werd in de Roemeense hoofdstad Boekarest het podium opgehaald om kort over zijn nummer te vertellen. Daarna was het de beurt aan Weertenaar Van der Heijden. Hij nam op geheel eigen wijze de hits van de wereldster onder handen, zo is te zien in een filmpje op YouTube.

Hoe het officiële EK-lied gaat klinken is nog niet bekend. Het nummer komt in het voorjaar van 2020 uit.

UEFA
Het is niet voor het eerst dat de Weertenaar door voetbalbond UEFA wordt ingeschakeld om een muzikale bijdrage te leveren. Vier jaar geleden heeft hij meegewerkt aan het nummer This one's for You, dat destijds de EK-hymne was. Daarnaast heeft hij samen Giorgio Tuinfort ook de soundtrack voor de Nations League gecomponeerd.

Wereldsterren
Verder heeft Van der Heijden ook met wereldsterren als Bruno Mars, John Legend en Michael Jackson gewerkt. Hij heeft in het verleden ook voor Roxette en Al Jarreau gearrangeerd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen