Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse componist helpt Martin Garrix met EK-lied

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 21:13

De 52-jarige componist Franck van der Heijden uit Weert levert een muzikale bijdrage aan het officiële EK-lied van top-dj Martin Garrix.

De Weertenaar zegt tegen L1 dat hij de muziek arrangeert voor de track.

Loting
Zaterdagavond werd er tijdens de loting voor het EK-voetbal al een voorproefje gegeven. De Nederlandse dj Martin Garrix werd in de Roemeense hoofdstad Boekarest het podium opgehaald om kort over zijn nummer te vertellen. Daarna was het de beurt aan Weertenaar Van der Heijden. Hij nam op geheel eigen wijze de hits van de wereldster onder handen, zo is te zien in een filmpje op YouTube.

Hoe het officiële EK-lied gaat klinken is nog niet bekend. Het nummer komt in het voorjaar van 2020 uit.

UEFA
Het is niet voor het eerst dat de Weertenaar door voetbalbond UEFA wordt ingeschakeld om een muzikale bijdrage te leveren. Vier jaar geleden heeft hij meegewerkt aan het nummer This one's for You, dat destijds de EK-hymne was. Daarnaast heeft hij samen Giorgio Tuinfort ook de soundtrack voor de Nations League gecomponeerd.

Wereldsterren
Verder heeft Van der Heijden ook met wereldsterren als Bruno Mars, John Legend en Michael Jackson gewerkt. Hij heeft in het verleden ook voor Roxette en Al Jarreau gearrangeerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen