Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse componist helpt Martin Garrix met EK-lied

Geplaatst opzondag 1 december 2019 - 21:13

De 52-jarige componist Franck van der Heijden uit Weert levert een muzikale bijdrage aan het officiële EK-lied van top-dj Martin Garrix.

De Weertenaar zegt tegen L1 dat hij de muziek arrangeert voor de track.

Loting
Zaterdagavond werd er tijdens de loting voor het EK-voetbal al een voorproefje gegeven. De Nederlandse dj Martin Garrix werd in de Roemeense hoofdstad Boekarest het podium opgehaald om kort over zijn nummer te vertellen. Daarna was het de beurt aan Weertenaar Van der Heijden. Hij nam op geheel eigen wijze de hits van de wereldster onder handen, zo is te zien in een filmpje op YouTube.

Hoe het officiële EK-lied gaat klinken is nog niet bekend. Het nummer komt in het voorjaar van 2020 uit.

UEFA
Het is niet voor het eerst dat de Weertenaar door voetbalbond UEFA wordt ingeschakeld om een muzikale bijdrage te leveren. Vier jaar geleden heeft hij meegewerkt aan het nummer This one's for You, dat destijds de EK-hymne was. Daarnaast heeft hij samen Giorgio Tuinfort ook de soundtrack voor de Nations League gecomponeerd.

Wereldsterren
Verder heeft Van der Heijden ook met wereldsterren als Bruno Mars, John Legend en Michael Jackson gewerkt. Hij heeft in het verleden ook voor Roxette en Al Jarreau gearrangeerd.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen