Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse chef-koks wachten op Michelinsterrenregen

Geplaatst opmaandag 13 januari 2020 - 8:32

De crème de la crème van het Limburgse restaurantwezen wacht maandag in spanning op de uitreiking van de Michelinsterren.

De Franse bandenfabrikant maakt in het DeLaMar Theater in Amsterdam bekend welke restaurants één of meerdere felbegeerde sterren krijgen.

Sabero en Beluga
In 2019 kregen acht Limburgse zaken een plekje in de Michelingids. Het toen debuterende Roermondse restaurant Sabero, van Nico en Sonja Boreas, eiste vorig jaar direct twee Michelinsterren op. Ook het Maastrichtse Beluga kreeg twee sterren. Die zaak wordt gerund door Servais Tielman, die in een juridisch conflict met oud-eigenaar Hans van Wolde verwikkeld is.

Lees ook: Juridische strijd om Beluga gaat door

Een ster
De restaurants One (Roermond), Tout à Fait (Maastricht), De Leuf (Ubachsberg), Da Vinci (Maasbracht), Valuas (Venlo) en Brienen aan de Maas (Well) gingen stuk voor stuk met één ster aan de haal. Cucina del Mondo (Heerlen), Aubergine (Steyl) en Chateau Neercanne (Maastricht) raakten in 2019 hun Michelinster juist kwijt.

Lees ook: Direct twee Michelinsterren voor Roermonds restaurant

Drie sterren
Er zijn landelijk op dit moment twee restaurants die drie sterren in hun bezit hebben. Het gaat om De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen.

De presentatie van de Michelingids is maandag van 10:30 uur tot 12:30 uur.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen