Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse CDA-jeugd: 'Staking streekvervoer onacceptabel'

Geplaatst opwoensdag 25 april 2018 - 11:00

Het CDJA-Limburg vindt het onacceptabel dat maandag en dinsdag geen treinen en bussen van Arriva rijden in Limburg als gevolg van een landelijke staking in het streekvervoer.

De jongerenorganisatie van het CDA roept de buschauffeurs en machinisten op om af te zien 'van Franse praktijken' en de staking te beperken tot één ochtend.

Meivakantie
"Dan geef je een duidelijk signaal af en dupeer je minder reizigers", aldus het voorzitter Stijn Kropman. Hij vindt het geen argument dat de staking in de meivakantie plaatsvindt en dus minder impact heeft. "Het gros van de Limburgers werkt door in deze vakantie. Verder is de universiteit in Maastricht en Venlo gewoon open", aldus Kropman.

Vertrouwen
"Het zou van de zotte zijn dat iemand zakt voor zijn tentamen omdat hij geen taxi kan betalen", zo zegt hij verder. Het CDJA-Limburg denkt verder dat het vertrouwen in het openbaar vervoer door een tweedaagse staking 'nog verder afneemt.'

Rechter
De vakbonden hebben tot de tweedaagse staking in het streekvervoer besloten omdat de werkgevers geen concrete afspraken over het verminderen van de werkdruk zouden willen maken. De werkgevers zijn inmiddels naar de rechter gestapt om de staking te laten verbieden.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen