Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse carnavalsvierders zuiniger dan Brabantse buren'

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 22:03

Limburgers geven bijna de helft minder uit aan carnavalskleding dan onze buren uit Brabant.

Althans, als we webshop e-carnavalskleding mogen geloven. Het Venlose bedrijf hield een steekproef onder meer dan honderdduizend klanten. Daaruit blijkt dat ook mensen uit Groningen en Overijssel meer willen betalen voor een carnavalspak dan wij Limburgers.

Creatiever
Volgens Martijn Stelder van e-carnavalskleding.nl geven Limburgers gemiddeld 29,24 uit aan een outfit. Brabanders betalen bijna 55 euro voor een pak. Stelder: "Limburgers zijn veel creatiever. We zien bijvoorbeeld dat mensen uit Limburg vooral accessoires aanschaffen. Daar gaan ze vervolgens mee knutselen. Brabanders kopen vaak direct een volledig pak. Dan zijn ze klaar voor de hele carnaval."

Groningen en Overijssel
Volgens
Stelder gaan er ook steeds meer outfits naar provincies als Groningen en Overijssel. "Daar wordt op steeds meer plekken carnaval gevierd. En ook daar zie je dat ze toch wel vrij snel kiezen voor een compleet pak."

Het volledige provincie-overzicht is te vinden in dit kaartje.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen