Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse carnavalsvierders zuiniger dan Brabantse buren'

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 22:03

Limburgers geven bijna de helft minder uit aan carnavalskleding dan onze buren uit Brabant.

Althans, als we webshop e-carnavalskleding mogen geloven. Het Venlose bedrijf hield een steekproef onder meer dan honderdduizend klanten. Daaruit blijkt dat ook mensen uit Groningen en Overijssel meer willen betalen voor een carnavalspak dan wij Limburgers.

Creatiever
Volgens Martijn Stelder van e-carnavalskleding.nl geven Limburgers gemiddeld 29,24 uit aan een outfit. Brabanders betalen bijna 55 euro voor een pak. Stelder: "Limburgers zijn veel creatiever. We zien bijvoorbeeld dat mensen uit Limburg vooral accessoires aanschaffen. Daar gaan ze vervolgens mee knutselen. Brabanders kopen vaak direct een volledig pak. Dan zijn ze klaar voor de hele carnaval."

Groningen en Overijssel
Volgens
Stelder gaan er ook steeds meer outfits naar provincies als Groningen en Overijssel. "Daar wordt op steeds meer plekken carnaval gevierd. En ook daar zie je dat ze toch wel vrij snel kiezen voor een compleet pak."

Het volledige provincie-overzicht is te vinden in dit kaartje.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen