Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse carnavalsvierders zuiniger dan Brabantse buren'

Geplaatst opwoensdag 18 januari 2017 - 22:03

Limburgers geven bijna de helft minder uit aan carnavalskleding dan onze buren uit Brabant.

Althans, als we webshop e-carnavalskleding mogen geloven. Het Venlose bedrijf hield een steekproef onder meer dan honderdduizend klanten. Daaruit blijkt dat ook mensen uit Groningen en Overijssel meer willen betalen voor een carnavalspak dan wij Limburgers.

Creatiever
Volgens Martijn Stelder van e-carnavalskleding.nl geven Limburgers gemiddeld 29,24 uit aan een outfit. Brabanders betalen bijna 55 euro voor een pak. Stelder: "Limburgers zijn veel creatiever. We zien bijvoorbeeld dat mensen uit Limburg vooral accessoires aanschaffen. Daar gaan ze vervolgens mee knutselen. Brabanders kopen vaak direct een volledig pak. Dan zijn ze klaar voor de hele carnaval."

Groningen en Overijssel
Volgens
Stelder gaan er ook steeds meer outfits naar provincies als Groningen en Overijssel. "Daar wordt op steeds meer plekken carnaval gevierd. En ook daar zie je dat ze toch wel vrij snel kiezen voor een compleet pak."

Het volledige provincie-overzicht is te vinden in dit kaartje.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen