Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse burgemeesters benaderd door Sinterklaasjournaal

Geplaatst opwoensdag 30 september 2020 - 14:56

Omroep NTR heeft verschillende Limburgse burgemeesters gevraagd een video-opname te maken voor het Sinterklaasjournaal.

Tot nu toe is bekend dat burgemeesters van Bergen, Sittard-Geleen en Echt-Susteren zijn benaderd.

Intocht op geheime locatie
Het is nog niet bekend welke rol de burgemeesters krijgen. Een woordvoerder van de NTR wil daar niets over zeggen. "We hebben altijd in oktober de opnames voor het Sinterklaasjournaal", zegt hij. In het tv-programma volgt presentatrice Dieuwertje Blok de reis van de Sint en zijn pieten en het verblijf in Nederland tot en met pakjesavond.

De intocht is dit jaar vanwege het coronavirus op een geheime locatie zonder publiek. De woordvoerder wil niet kwijt of daarbij een rol voor Limburg is weggelegd.

Geen professionele opnamecrew
Burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren plaatste woensdag op Instagram een foto van de opname. Daarbij komt geen professioneel camerateam bij kijken; het lijkt erop dat de burgervader de opname maakt vanaf zijn laptop met daarbij een spiekbriefje voor de tekst. "Het resultaat krijg je pas te zien als je een hele mooie tekening maakt voor Sinterklaas", schrijft hij.

Dinsdag werd bekend dat er in heel Limburg geen Sinterklaas-intochten plaatsvinden. In Noord- en Midden-Limburg werden die al eerder verboden, maar daar sloot de Veiligheidsregio Zuid-Limburg zich dinsdag bij aan.

De eerste uitzending van het Sinterklaasjournaal is op maandag 9 november om 18:00 uur op NPO3. Op zaterdag 14 november is de intocht van de Goedheiligman en zijn pieten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen