Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse broers verdachten in terreurzaak Eindhoven

Geplaatst opdonderdag 14 oktober 2021 - 10:39

Twee van de negen opgepakte verdachten die vastzitten voor het beramen van een aanslag op politici Mark Rutte, Thierry Baudet en Geert Wilders komen uit Limburg.

Het gaat om twee uit Roermond afkomstige broers van 26 en 18 jaar oud, zo meldt lokale omroep ZO-NWS.

Eindhoven
De Roermondse broers woonden al een tijdje in Eindhoven. Op 23 september zijn ze samen zeven andere mannen in die stad aangehouden. Ze worden verdacht van het voorbereiden van en trainen voor een terroristisch misdrijf.

Doden en ontvoeren
Een aantal van hen sprak tijdens een filmavondje over het doden of het ontvoeren van Wilders, Rutte en Baudet. Deze gesprekken zijn door de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) onderschept.

De dreiging wordt door politie en Openbaar Ministerie zeer serieus genomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen