Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse brengt speciale autisme-app uit

Geplaatst opzondag 11 april 2021 - 22:40

De Limburgse Esther Goossens komt in juni met een speciale app, die gaat autisten en hun verzorgers helpen in hun dagelijkse verzorging.

De zogenaamde MAAT-app is eerst alleen beschikbaar in Nederland, maar het doel is om ook buiten de landsgrenzen autisten en hun verzorgers te helpen.

Twee kinderen
Goossens, afkomstig uit Nijswiller, is software ontwikkelaar, ondernemer en moeder van twee kinderen met autisme. Ze ondervindt zelf dagelijks hoe zwaar en intensief de begeleiding is van haar kinderen. Om het leven eenvoudiger te maken bedacht ze Pictokaartjes. Dat zijn kaartjes met meer dan 250 icoontjes die ze aan haar kinderen liet zien om duidelijk te maken wat van hen verwacht werd. Alleen vond ze het bij hebben van 250 kaartjes niet handig.

App
Daarom bedacht ze een alternatief door de ontwikkeling van een app. In de app zijn iconen die handelingen verbeelden gekoppeld aan agenda. Deze iconen lichten op, op de smartwatch van een drager. Dit kan op een tijd die van tevoren is ingesteld. Daardoor weet de drager van een smartwatch direct wat van hem of haar wordt verwacht. "Daardoor krijgen zowel kind als de begeleider rust."

Laatste fase
De testfase van MAAT bevindt zich in de laatste fase. In juni verschijnt MAAT dan op de markt. In eerste instantie in Nederland, maar de bedoeling is om daarna uit te breiden naar andere landen.

Het L1-programma Route Regio sprak in december met Goossens toen ze eerder in de testfase zat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen