Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse brandweerwagens naar smeulende Deurnese Peel

Geplaatst opvrijdag 22 mei 2020 - 16:40

De Limburgse brandweer helpt vrijdag bij het bestrijden van een natuurbrand vlak over de provinciegrens, in het Noord-Brabantse Deurne.

Daar zijn sinds het begin van de middag in een gebied van zo'n 100 bij 100 vierkante meter vlammen zichtbaar.

Bluswagens
Naast twee Brabantse brandweervoertuigen zijn er ook twee Limburgse bluswagens opgeroepen.

Rook
Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat de brand alleen op Brabants grondgebied woedt. Door de westenwind is het wel mogelijk dat dorpen in Noord-Limburg met rookoverlast te maken krijgen. Aan die huishouden wordt geadviseerd ramen, deuren en ventilatie te sluiten.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen