Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse brandweer zelden naar kat in boom

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 11:28

De Limburgse brandweer hoeft zich amper bezig te houden met dieren in nood.

Minder dan één op de twintig meldingen waarvoor de brandweer hier wordt opgetrommeld, gaat over dieren. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Alleen de Amsterdamse brandweer hoeft minder vaak in actie te komen om een dier te redden, blijkt uit de cijfers.

Kat in boom
Het gaat niet alleen om katten die vastzitten in bomen waarvoor de hulpverleners in actie moeten komen. De spuitgasten worden ook geacht uit te rukken voor dieren die vastzitten in een vijver of kanaal, of vogels die 's winters zijn vastgevroren aan het ijs. Ook komt het voor dat dieren in een stal door de vloer zakken en in een mestput terechtkomen.

5000 meldingen
De brandweer in Drenthe, Groningen en Friesland houden zich het meest bezig met dieren in nood. Daar gaat ongeveer 15 procent van de meldingen over dieren. In totaal kwam de brandweer in Nederland vorig jaar 5.000 keer in actie om een dier te helpen, iets meer dan in 2017.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen