Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse brandweer zelden naar kat in boom

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 11:28

De Limburgse brandweer hoeft zich amper bezig te houden met dieren in nood.

Minder dan één op de twintig meldingen waarvoor de brandweer hier wordt opgetrommeld, gaat over dieren. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Alleen de Amsterdamse brandweer hoeft minder vaak in actie te komen om een dier te redden, blijkt uit de cijfers.

Kat in boom
Het gaat niet alleen om katten die vastzitten in bomen waarvoor de hulpverleners in actie moeten komen. De spuitgasten worden ook geacht uit te rukken voor dieren die vastzitten in een vijver of kanaal, of vogels die 's winters zijn vastgevroren aan het ijs. Ook komt het voor dat dieren in een stal door de vloer zakken en in een mestput terechtkomen.

5000 meldingen
De brandweer in Drenthe, Groningen en Friesland houden zich het meest bezig met dieren in nood. Daar gaat ongeveer 15 procent van de meldingen over dieren. In totaal kwam de brandweer in Nederland vorig jaar 5.000 keer in actie om een dier te helpen, iets meer dan in 2017.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen