Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse boeren pronken met ontbloot lijf op kalender

Geplaatst opvrijdag 4 oktober 2019 - 6:00

Liefhebbers kunnen zich vanaf vrijdag weer vergapen aan de Boeren Kalender 2020. Deze editie staan twee Limburgse boeren afgebeeld.

In totaal prijken er twaalf boeren op de landelijke kalender.

Limburgers
De maand februari wordt gesierd door Jelle van de Lisdonk uit Melderslo. Hij werkt in een varkenshouderij in Ysselsteyn. Maikel Sonnemans uit Meijel staat met ontbloot bovenlichaam op de kalender in de maand september. Hij werkt bij een graszodenbedrijf in Heythuysen.

Video: L1

Sexy boertje
"Mijn vriendin noemt me altijd sexy boertje", vertelt Sonnemans. Toen vorig jaar de eerste boerenkalender uitkwam, stelde hij zijn vriendin voor om auditie te doen. "Ze dacht dat ik het nooit zou doen." Hijzelf dacht nooit uitgekozen te worden. "Ik word niet vaak over mijn uiterlijk aangesproken", reageert Van de Lisdonk. "Nu ik één van die twaalf boeren ben, vind ik het wel erg leuk." Een leven als model hoeft van hem niet.

Model
Sonnemans daarentegen staat wel open voor een vervolg als model. "Ik blijf bij dit graszodenbedrijf werken, maar ik heb altijd nog plek in de avond- en weekenduren. "Een film op grote tractoren zie ik wel zitten."

Statement
Van de Lisdonk was afgelopen week bij het boerenprotest in Den Haag. "Ik heb daar een goed gevoel aan over gehouden. We hebben een statement gemaakt. Deze kalender kan daar aan bijdragen. Het is een prachtig vak en ik hoop dat deze kalender bijdraagt dat we weer beter in de schijnwerpers staan. Die promotie is nu harder nodig dan ooit."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen