Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse boeren naar fipronildebat in Tweede Kamer

Geplaatst opdonderdag 24 augustus 2017 - 8:06

Een delegatie van Limburgse pluimveehouders gaat donderdag naar het fipronildebat in de Tweede Kamer. De getroffen pluimveehouders willen dat het Rijk met een schaderegeling komt.

In Limburg is een tiental bedrijven getroffen door het fipronilschandaal. Zij lieten hun stallen behandelen tegen bloedluis door het bedrijf Chickfriend. Dat gebruikte het verboden middel fipronil. Dit middel is in de eieren terecht gekomen.

De landbouw- en voedingsspecialisten van de Tweede Kamer ondervragen minister Edith Schippers en staatssecretaris Van Dam donderdag over het fipronilschandaal.

Ook Eric Hubers uit Ysselsteyn, van LTO Nederland, en Alex Jansen uit Hegelsom, voorzitter van de stichting Blij met een Ei, maken deel uit van de Limburgse delegatie.

Lees ook: De fipronil-affaire tot nu toe

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen