Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse boeren met tractor en bussen naar protestactie

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 6:00

Limburgse boeren maken zich op voor de grote protestactie dinsdag op het Malieveld in Den Haag.

De organisatie Agractie verwacht meer dan 10.000 demonstranten uit het hele land. Ook wordt er een stoet van 2500 tractoren verwacht.

Bussen
De LLTB verwacht dat vanuit Limburg ongeveer 600 boeren naar Den Haag zullen afreizen. De gemeente Den Haag staat toe dat 75 landbouwvoertuigen dinsdag naar het Malieveld rijden. De belangenbehartiger van de boeren regelt vanuit verschillende plaatsen in deze provincie bussen naar Den Haag.

Foto: L1

Tractor
Ongeveer 50 boeren rijden vanuit Limburg met hun tractor richting de Hofstad. Ze zijn in de nacht van maandag op dinsdag om 2:00 uur vertrokken. Rijkswaterstaat verwacht een zware ochtendspits. Zware buien en het aangekondigde boerenprotest kunnen ertoe leiden dat de altijd al drukke ochtendspits tot extra reistijd leidt.

De boeren zijn boos omdat ze de voortdurende negatieve aandacht voor de agrarische sector beu zijn. Ze komen met het protest in opstand tegen het landbouwbeleid.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen