Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse boeren met tractor en bussen naar protestactie

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 6:00

Limburgse boeren maken zich op voor de grote protestactie dinsdag op het Malieveld in Den Haag.

De organisatie Agractie verwacht meer dan 10.000 demonstranten uit het hele land. Ook wordt er een stoet van 2500 tractoren verwacht.

Bussen
De LLTB verwacht dat vanuit Limburg ongeveer 600 boeren naar Den Haag zullen afreizen. De gemeente Den Haag staat toe dat 75 landbouwvoertuigen dinsdag naar het Malieveld rijden. De belangenbehartiger van de boeren regelt vanuit verschillende plaatsen in deze provincie bussen naar Den Haag.

Foto: L1

Tractor
Ongeveer 50 boeren rijden vanuit Limburg met hun tractor richting de Hofstad. Ze zijn in de nacht van maandag op dinsdag om 2:00 uur vertrokken. Rijkswaterstaat verwacht een zware ochtendspits. Zware buien en het aangekondigde boerenprotest kunnen ertoe leiden dat de altijd al drukke ochtendspits tot extra reistijd leidt.

De boeren zijn boos omdat ze de voortdurende negatieve aandacht voor de agrarische sector beu zijn. Ze komen met het protest in opstand tegen het landbouwbeleid.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen