Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse boeren met tractor en bussen naar protestactie

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 6:00

Limburgse boeren maken zich op voor de grote protestactie dinsdag op het Malieveld in Den Haag.

De organisatie Agractie verwacht meer dan 10.000 demonstranten uit het hele land. Ook wordt er een stoet van 2500 tractoren verwacht.

Bussen
De LLTB verwacht dat vanuit Limburg ongeveer 600 boeren naar Den Haag zullen afreizen. De gemeente Den Haag staat toe dat 75 landbouwvoertuigen dinsdag naar het Malieveld rijden. De belangenbehartiger van de boeren regelt vanuit verschillende plaatsen in deze provincie bussen naar Den Haag.

Foto: L1

Tractor
Ongeveer 50 boeren rijden vanuit Limburg met hun tractor richting de Hofstad. Ze zijn in de nacht van maandag op dinsdag om 2:00 uur vertrokken. Rijkswaterstaat verwacht een zware ochtendspits. Zware buien en het aangekondigde boerenprotest kunnen ertoe leiden dat de altijd al drukke ochtendspits tot extra reistijd leidt.

De boeren zijn boos omdat ze de voortdurende negatieve aandacht voor de agrarische sector beu zijn. Ze komen met het protest in opstand tegen het landbouwbeleid.

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen