Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse boeren kunnen hulp krijgen uit Brussel'

Geplaatst opdonderdag 23 juni 2016 - 19:37

Limburgse Boeren die getroffen zijn door het extreme weer kunnen financiële hulp krijgen vanuit Brussel.

Dat zegt CDA-Europarlementariër Annie Schreijer Pierik op L1 radio.

Star
Ze noemt de houding van staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken 'star'. Die wil de door de regen getroffen boeren in met name Limburg en Brabant niet financieel steunen. In andere Europese landen wil de overheid dat wel doen. Ze doen daarvoor een beroep op een speciaal Europees landbouwfonds. Volgens het CDA-Europarlementslid heeft Brussel verschillende potjes beschikbaar voor de door het extreme weer getroffen boeren. Maar de Nederlandse politiek moet volgens haar zelf in actie komen om daarover te beschikken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen