Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse boer: 'Meer dan 1000 tractoren op Malieveld'

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 12:38

Op het Malieveld in Den Haag is geen plek voor nog meer tractoren en andere boerenvoertuigen. "Er staan er nu al meer dan 1000."

Dit vertelt boer Tim Joosten, organisator van de Limburgse delegatie.

'We rijden zelf'
De politie verwijst boeren nu met hun voertuigen door naar de Leidsestraatweg. De LLTB gaf maandag aan dat zo'n 600 boeren vanuit Limburg naar Den Haag zouden gaan. "Vanaf het strand, waar wij nu zijn, gaan er geen pendelbussen naar het Malieveld, dus we rijden zelf. Het Malieveld staat al helemaal vol. Er mochten maar 75 trekkers komen maar er staan er nu dus al veel meer. De ME heeft zich ook al teruggetrokken", zegt Joosten tegen L1.

Video: L1

Duimen
Rond 2:00 uur, in de nacht van maandag op dinsdag, zijn een groot aantal Limburgse boeren met een tractor naar Den Haag Vertrokken. "Mensen onderweg staken duimen naar ons op en vonden het ook niet erg om in de door ons ontstane file te staan", vertelt Joosten vanuit Den Haag.

Te weinig
Eerder liet burgemeester Pauline Krikke van Den haag weten dat er maar 75 tractoren naar het Malieveld mochten komen, maar dit aantal werd al snel overschreden. Boeren reden door de afzettingen. "Het was niet de bedoeling om door de hekken te rijden. Maar er mochten maar 75 trekkers komen, dat is natuurlijk te weinig als je met 4000 voertuigen komt", zegt Joosten.

Te steunen
Ook de politici Kees van der Staaij van de SGP en PVV-leider Geert Wilders hebben zich dinsdagochtend gemeld in Den Haag om de boeren te steunen. "Waar zou Nederland zijn zonder onze boeren, jullie verdienen ons respect. De stikstofuitstoot is door jullie al gigantisch gedaald. Niet jullie moeten boeten, Den Haag moet boeten", zei Wilders.

Foto: L1
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen