Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse boer: 'Meer dan 1000 tractoren op Malieveld'

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 12:38

Op het Malieveld in Den Haag is geen plek voor nog meer tractoren en andere boerenvoertuigen. "Er staan er nu al meer dan 1000."

Dit vertelt boer Tim Joosten, organisator van de Limburgse delegatie.

'We rijden zelf'
De politie verwijst boeren nu met hun voertuigen door naar de Leidsestraatweg. De LLTB gaf maandag aan dat zo'n 600 boeren vanuit Limburg naar Den Haag zouden gaan. "Vanaf het strand, waar wij nu zijn, gaan er geen pendelbussen naar het Malieveld, dus we rijden zelf. Het Malieveld staat al helemaal vol. Er mochten maar 75 trekkers komen maar er staan er nu dus al veel meer. De ME heeft zich ook al teruggetrokken", zegt Joosten tegen L1.

Video: L1

Duimen
Rond 2:00 uur, in de nacht van maandag op dinsdag, zijn een groot aantal Limburgse boeren met een tractor naar Den Haag Vertrokken. "Mensen onderweg staken duimen naar ons op en vonden het ook niet erg om in de door ons ontstane file te staan", vertelt Joosten vanuit Den Haag.

Te weinig
Eerder liet burgemeester Pauline Krikke van Den haag weten dat er maar 75 tractoren naar het Malieveld mochten komen, maar dit aantal werd al snel overschreden. Boeren reden door de afzettingen. "Het was niet de bedoeling om door de hekken te rijden. Maar er mochten maar 75 trekkers komen, dat is natuurlijk te weinig als je met 4000 voertuigen komt", zegt Joosten.

Te steunen
Ook de politici Kees van der Staaij van de SGP en PVV-leider Geert Wilders hebben zich dinsdagochtend gemeld in Den Haag om de boeren te steunen. "Waar zou Nederland zijn zonder onze boeren, jullie verdienen ons respect. De stikstofuitstoot is door jullie al gigantisch gedaald. Niet jullie moeten boeten, Den Haag moet boeten", zei Wilders.

Foto: L1
Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen