Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse boer: 'Meer dan 1000 tractoren op Malieveld'

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 12:38

Op het Malieveld in Den Haag is geen plek voor nog meer tractoren en andere boerenvoertuigen. "Er staan er nu al meer dan 1000."

Dit vertelt boer Tim Joosten, organisator van de Limburgse delegatie.

'We rijden zelf'
De politie verwijst boeren nu met hun voertuigen door naar de Leidsestraatweg. De LLTB gaf maandag aan dat zo'n 600 boeren vanuit Limburg naar Den Haag zouden gaan. "Vanaf het strand, waar wij nu zijn, gaan er geen pendelbussen naar het Malieveld, dus we rijden zelf. Het Malieveld staat al helemaal vol. Er mochten maar 75 trekkers komen maar er staan er nu dus al veel meer. De ME heeft zich ook al teruggetrokken", zegt Joosten tegen L1.

Video: L1

Duimen
Rond 2:00 uur, in de nacht van maandag op dinsdag, zijn een groot aantal Limburgse boeren met een tractor naar Den Haag Vertrokken. "Mensen onderweg staken duimen naar ons op en vonden het ook niet erg om in de door ons ontstane file te staan", vertelt Joosten vanuit Den Haag.

Te weinig
Eerder liet burgemeester Pauline Krikke van Den haag weten dat er maar 75 tractoren naar het Malieveld mochten komen, maar dit aantal werd al snel overschreden. Boeren reden door de afzettingen. "Het was niet de bedoeling om door de hekken te rijden. Maar er mochten maar 75 trekkers komen, dat is natuurlijk te weinig als je met 4000 voertuigen komt", zegt Joosten.

Te steunen
Ook de politici Kees van der Staaij van de SGP en PVV-leider Geert Wilders hebben zich dinsdagochtend gemeld in Den Haag om de boeren te steunen. "Waar zou Nederland zijn zonder onze boeren, jullie verdienen ons respect. De stikstofuitstoot is door jullie al gigantisch gedaald. Niet jullie moeten boeten, Den Haag moet boeten", zei Wilders.

Foto: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen