Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse bloemist zoekt oplossing voor meeuwen in Rome

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 14:44

Bloemist Paul Deckers uit Posterholt heeft nog geen oplossing kunnen vinden om te voorkomen dat meeuwen opnieuw zijn bloemencreatie in Rome vernielen.

Deckers verzorgt al jaren de bloemencreatie voor op het Sint Pietersplein om de Paasboodschap aan te kleden.

Oplossing
Over ruim drie weken is het zover en dus heeft de bloemist opnieuw een oproep gedaan voor een oplossing om hem ellende te besparen. "We willen dat dit jaar graag voorkomen. We krijgen allerlei tips zoals het spannen van netten of een vogelverschrikker. Maar dat is niet zo gemakkelijk. We willen graag een professioneel bedrijf meenemen dat daar de oplossing gaat brengen", zegt Bloemist Paul Deckers.

Lees ook: Paus kan opnieuw rekenen op Limburgse bloemschikker

Losgerukte bloemen
De meeuwen hebben vorig jaar in de nacht vóór de Paasboodschap een deel van de bloemen vernield. Bloemen waren losgerukt en bakjes met bloembollen omgegooid. Deckers zoekt nu een diervriendelijke oplossing: "Dat is voor ons wel belangrijk. We werken met een natuurproduct. Dus we willen graag dat het diervriendelijk is. Afschieten is bijvoorbeeld geen optie."

Lees ook: Meeuwen vernielen Nederlandse bloemen in Rome

De bloemencreatie liep vorig jaar uiteindelijk geen gevaar maar medewerkers moesten 's morgens extra aan het werk om alles nog te herstellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen