Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse bloemist zoekt oplossing voor meeuwen in Rome

Geplaatst opdonderdag 8 maart 2018 - 14:44

Bloemist Paul Deckers uit Posterholt heeft nog geen oplossing kunnen vinden om te voorkomen dat meeuwen opnieuw zijn bloemencreatie in Rome vernielen.

Deckers verzorgt al jaren de bloemencreatie voor op het Sint Pietersplein om de Paasboodschap aan te kleden.

Oplossing
Over ruim drie weken is het zover en dus heeft de bloemist opnieuw een oproep gedaan voor een oplossing om hem ellende te besparen. "We willen dat dit jaar graag voorkomen. We krijgen allerlei tips zoals het spannen van netten of een vogelverschrikker. Maar dat is niet zo gemakkelijk. We willen graag een professioneel bedrijf meenemen dat daar de oplossing gaat brengen", zegt Bloemist Paul Deckers.

Lees ook: Paus kan opnieuw rekenen op Limburgse bloemschikker

Losgerukte bloemen
De meeuwen hebben vorig jaar in de nacht vóór de Paasboodschap een deel van de bloemen vernield. Bloemen waren losgerukt en bakjes met bloembollen omgegooid. Deckers zoekt nu een diervriendelijke oplossing: "Dat is voor ons wel belangrijk. We werken met een natuurproduct. Dus we willen graag dat het diervriendelijk is. Afschieten is bijvoorbeeld geen optie."

Lees ook: Meeuwen vernielen Nederlandse bloemen in Rome

De bloemencreatie liep vorig jaar uiteindelijk geen gevaar maar medewerkers moesten 's morgens extra aan het werk om alles nog te herstellen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen