Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse bloemist zoekt geldschieters voor bloemen Paus

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 10:16

Paul Deckers uit Posterholt is ook volgend jaar weer op het Sint Pietersplein in Rome om dat aan te kleden voor de paasviering van de Paus. En dat ondanks het wegvallen van twee geldschieters.

Twee grote sponsoren zijn afgehaakt, "en dat is niet fijn", zo zei hij in de L1 Nieuwsshow. Deckers is daarom nu zelf bezig om bedrijven en organisaties bij elkaar te brengen om de traditie voort te zetten.

Hoofdarrangeur
"Ik ben sinds 2015 hoofdarrangeur en toen merkte ik al dat Bloemenbureau Holland en Royal FloraHolland twijfelden of ze hiermee door moesten gaan", zegt de zelfverklaard floraal vormgever. "Daarom ben ik achter de schermen al begonnen om partijen met elkaar samen te brengen die verder kunnen helpen. En dan moet je denken aan de sierteelt en bedrijven die daaraan gerelateerd zijn."

Geschenk
Over welk bedrag het gaat wil
Deckers niet zeggen - "het is een geschenk voor de Paus en dan praat je niet over geld" - maar de twee sponsoren die zijn afgehaakt zijn goed voor een derde van het totale budget. De bloemist uit Posterholt vindt de koerswijziging van de twee geldschieters vreemd, maar ziet ook vooral nieuwe kansen.

Promotie
"Als Nederland kun je je geen betere promotie voorstellen dan dat je bloemen tijdens de paasviering in Rome door 1 miljard mensen gezien wordt. En ook dat de Paus Nederland daarvoor bedankt is geweldig. Maar met de nieuwe partijen komen er ook weer nieuwe ideeën en nieuwe kansen", zegt Deckers. "Die gaan we aangrijpen om er ook de volgende jaren iets moois van te maken. Je kunt je toch niet voorstellen dat de Paus niet meer zegt: Nederland bedankt voor die bloemen."

De bloembollen voor volgend jaar zijn inmiddels dan ook besteld en in het jaar van de Vrede wil Deckers er iets bijzonders van maken op het Sint Pietersplein.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen