Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse bloemist zoekt geldschieters voor bloemen Paus

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 10:16

Paul Deckers uit Posterholt is ook volgend jaar weer op het Sint Pietersplein in Rome om dat aan te kleden voor de paasviering van de Paus. En dat ondanks het wegvallen van twee geldschieters.

Twee grote sponsoren zijn afgehaakt, "en dat is niet fijn", zo zei hij in de L1 Nieuwsshow. Deckers is daarom nu zelf bezig om bedrijven en organisaties bij elkaar te brengen om de traditie voort te zetten.

Hoofdarrangeur
"Ik ben sinds 2015 hoofdarrangeur en toen merkte ik al dat Bloemenbureau Holland en Royal FloraHolland twijfelden of ze hiermee door moesten gaan", zegt de zelfverklaard floraal vormgever. "Daarom ben ik achter de schermen al begonnen om partijen met elkaar samen te brengen die verder kunnen helpen. En dan moet je denken aan de sierteelt en bedrijven die daaraan gerelateerd zijn."

Geschenk
Over welk bedrag het gaat wil
Deckers niet zeggen - "het is een geschenk voor de Paus en dan praat je niet over geld" - maar de twee sponsoren die zijn afgehaakt zijn goed voor een derde van het totale budget. De bloemist uit Posterholt vindt de koerswijziging van de twee geldschieters vreemd, maar ziet ook vooral nieuwe kansen.

Promotie
"Als Nederland kun je je geen betere promotie voorstellen dan dat je bloemen tijdens de paasviering in Rome door 1 miljard mensen gezien wordt. En ook dat de Paus Nederland daarvoor bedankt is geweldig. Maar met de nieuwe partijen komen er ook weer nieuwe ideeën en nieuwe kansen", zegt Deckers. "Die gaan we aangrijpen om er ook de volgende jaren iets moois van te maken. Je kunt je toch niet voorstellen dat de Paus niet meer zegt: Nederland bedankt voor die bloemen."

De bloembollen voor volgend jaar zijn inmiddels dan ook besteld en in het jaar van de Vrede wil Deckers er iets bijzonders van maken op het Sint Pietersplein.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen