Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse bloemist zoekt geldschieters voor bloemen Paus

Geplaatst opwoensdag 19 juni 2019 - 10:16

Paul Deckers uit Posterholt is ook volgend jaar weer op het Sint Pietersplein in Rome om dat aan te kleden voor de paasviering van de Paus. En dat ondanks het wegvallen van twee geldschieters.

Twee grote sponsoren zijn afgehaakt, "en dat is niet fijn", zo zei hij in de L1 Nieuwsshow. Deckers is daarom nu zelf bezig om bedrijven en organisaties bij elkaar te brengen om de traditie voort te zetten.

Hoofdarrangeur
"Ik ben sinds 2015 hoofdarrangeur en toen merkte ik al dat Bloemenbureau Holland en Royal FloraHolland twijfelden of ze hiermee door moesten gaan", zegt de zelfverklaard floraal vormgever. "Daarom ben ik achter de schermen al begonnen om partijen met elkaar samen te brengen die verder kunnen helpen. En dan moet je denken aan de sierteelt en bedrijven die daaraan gerelateerd zijn."

Geschenk
Over welk bedrag het gaat wil
Deckers niet zeggen - "het is een geschenk voor de Paus en dan praat je niet over geld" - maar de twee sponsoren die zijn afgehaakt zijn goed voor een derde van het totale budget. De bloemist uit Posterholt vindt de koerswijziging van de twee geldschieters vreemd, maar ziet ook vooral nieuwe kansen.

Promotie
"Als Nederland kun je je geen betere promotie voorstellen dan dat je bloemen tijdens de paasviering in Rome door 1 miljard mensen gezien wordt. En ook dat de Paus Nederland daarvoor bedankt is geweldig. Maar met de nieuwe partijen komen er ook weer nieuwe ideeën en nieuwe kansen", zegt Deckers. "Die gaan we aangrijpen om er ook de volgende jaren iets moois van te maken. Je kunt je toch niet voorstellen dat de Paus niet meer zegt: Nederland bedankt voor die bloemen."

De bloembollen voor volgend jaar zijn inmiddels dan ook besteld en in het jaar van de Vrede wil Deckers er iets bijzonders van maken op het Sint Pietersplein.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen