Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse bioklanten voelen zich bedonderd

Geplaatst opdinsdag 7 mei 2019 - 18:15

Limburgse klanten voelen zich bedonderd nu blijkt dat veel biologische producten helemaal niet biologisch zijn.

Tweehonderd biologische boeren in Nederland voldoen niet aan de eisen die worden gesteld om het certicaat 'biologisch' te mogen gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van RTL nieuws.

Argwaan
Nu blijkt dat niet alle biologische producten volledig biologisch zijn, voelen Limburgse consumenten zich bij de neus genomen: "Ik wil gewoon niet hoeven twijfelen als ik een biologisch product koop", zegt een klant van een biologische winkel in Maastricht. De klanten twijfelen niet aan de biologische herkomst van de producten in de winkel waar zij hun spullen kopen. "Bij de standaard supermarkt heb ik dat nu wel."

'Overtrokken'
Volgens bioboer René Keulen uit St.Geertruid is het onderzoek overtrokken. Uit rapporten blijkt dat dieren te weinig ruimte hebben, dat ze geen stro hebben of medicijnen krijgen - wat niet mag in de biologische veeteelt. Ook bij de biologische landbouw worden regels overtreden. bioboeren gebruiken soms bestrijdingsmiddelen die niet toegestaan zijn. Toch denkt boer René dat het bij 99 procent van de Limburgse boeren wel dik in orde is.

Waarschuwing
Ook Keulen heeft vanwege de strenge regelgeving ooit een waarschuwing gekregen. Vanwege de droogte destijds haalde hij voer bij de buren en dat voer stond niet goed geregistreerd. "Er was niks mis met het voer, alleen ontbrak er een vinkje dat er vanwege alle regeltjes wel had moeten staan."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen