Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse binnenhavens blijven samenwerken

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 13:04

De tien gemeentelijke binnenhavens, Provincie Limburg en Rijkswaterstaat blijven de komende vier jaar samenwerken onder de vlag Blueports Limburg.

De havens van Gennep, Venray, Venlo, Leudal, Roermond, Weert, Maasgouw, Sittard-Geleen, Stein en Maastricht werken sinds 2011 samen.

Aantrekkelijker
Sindsdien zijn het havenbeleid en beheer van de Limburgse havens beter op elkaar afgestemd. Ook zijn er miljoenen geïnvesteerd in onderhoud en aanleg van nieuwe kades en in de 7×24 uurs bediening van alle sluizen in de Limburgse Maasroute, om de havens aantrekkelijker te maken.

Digitalisatie
In de komende jaren willen de partijen de contacten met de zeehavens Rotterdam en Antwerpen evenals de haven van Duisburg (D) en die van Luik (B) versterken. Ook zal er ingezet worden op duurzaamheid en digitalisering van scheepsregistratie en inning van havengelden.

Blueports Limburg omvat de havens met een totale oppervlakte van 1445 hectare in Gennep, Venray, Venlo, Leudal, Roermond, Weert, Maasgouw, Sittard-Geleen, Stein en Maastricht. In de tien havens werken zo'n 5300 mensen. Samen hebben ze een omzet van 600 miljoen euro.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen