Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse bieren bekroond tijdens World Beer Cup in Nashville

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 12:38

Twee Limburgse bieren zijn tijdens de 'Olympische Spelen van het bier' in het Amerikaanse Nashville in de prijzen gevallen.

Hertog Jan Grand Prestige won goud in de categorie 'Belgian-Style Dark Strong Ale'.

Limburgse succes
Er was meer Limburgs succes te vieren in Nashville. Ook brouwerij Lindeboom uit Neer nam een medaille mee naar huis na de World Beer Cup. Lindeboom won zilver in de categorie 'Belgian-Style Blond Ale' met Gouverneur Blond.

Grand Prestige
Het 'kroonjuweel' van de Arcense brouwerij werd dit jaar voor de derde keer bekroond op de World Beer Cup. In 2012 won het gerstenat brons. Twee jaar later pakte Grand Prestige ook al goud.

Trots
In Arcen zijn ze blij met de bierprijs. "Het is geweldig dat er zo’n grote internationale bierprijs toegekend wordt aan zo’n kleine brouwerij uit Limburg", zegt meesterbrouwer Gerard van den Broek.

In Nashville werden dit jaar maar liefst 8234 bieren beoordeeld van 2515 verschillende brouwerijen uit 66 landen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen