Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse bieren bekroond tijdens World Beer Cup in Nashville

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 12:38

Twee Limburgse bieren zijn tijdens de 'Olympische Spelen van het bier' in het Amerikaanse Nashville in de prijzen gevallen.

Hertog Jan Grand Prestige won goud in de categorie 'Belgian-Style Dark Strong Ale'.

Limburgse succes
Er was meer Limburgs succes te vieren in Nashville. Ook brouwerij Lindeboom uit Neer nam een medaille mee naar huis na de World Beer Cup. Lindeboom won zilver in de categorie 'Belgian-Style Blond Ale' met Gouverneur Blond.

Grand Prestige
Het 'kroonjuweel' van de Arcense brouwerij werd dit jaar voor de derde keer bekroond op de World Beer Cup. In 2012 won het gerstenat brons. Twee jaar later pakte Grand Prestige ook al goud.

Trots
In Arcen zijn ze blij met de bierprijs. "Het is geweldig dat er zo’n grote internationale bierprijs toegekend wordt aan zo’n kleine brouwerij uit Limburg", zegt meesterbrouwer Gerard van den Broek.

In Nashville werden dit jaar maar liefst 8234 bieren beoordeeld van 2515 verschillende brouwerijen uit 66 landen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen