Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse bieren bekroond tijdens World Beer Cup in Nashville

Geplaatst opvrijdag 4 mei 2018 - 12:38

Twee Limburgse bieren zijn tijdens de 'Olympische Spelen van het bier' in het Amerikaanse Nashville in de prijzen gevallen.

Hertog Jan Grand Prestige won goud in de categorie 'Belgian-Style Dark Strong Ale'.

Limburgse succes
Er was meer Limburgs succes te vieren in Nashville. Ook brouwerij Lindeboom uit Neer nam een medaille mee naar huis na de World Beer Cup. Lindeboom won zilver in de categorie 'Belgian-Style Blond Ale' met Gouverneur Blond.

Grand Prestige
Het 'kroonjuweel' van de Arcense brouwerij werd dit jaar voor de derde keer bekroond op de World Beer Cup. In 2012 won het gerstenat brons. Twee jaar later pakte Grand Prestige ook al goud.

Trots
In Arcen zijn ze blij met de bierprijs. "Het is geweldig dat er zo’n grote internationale bierprijs toegekend wordt aan zo’n kleine brouwerij uit Limburg", zegt meesterbrouwer Gerard van den Broek.

In Nashville werden dit jaar maar liefst 8234 bieren beoordeeld van 2515 verschillende brouwerijen uit 66 landen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen