Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse bevers niet welkom in Verenigd Koninkrijk

Geplaatst opmaandag 19 november 2018 - 12:02

De verhuizing van Limburgse bevers naar het Verenigd Koninkrijk gaat niet door.

De Britse autoriteiten geven geen toestemming voor introductie van de dieren, omdat in Limburg vossenlintworm voorkomt. Bevers kunnen gastheer zijn voor deze parasiet, die tot nu toe niet in Groot-Brittannië en Noord-Ierland voorkomt.

Teleurgesteld
ARK Natuurontwikkeling, coördinator van de beverpopulaties in Nederland, is teleurgesteld over het Britse besluit. De verhuizing van drie Limburgse beverfamilies is een halfjaar lang voorbereid en stond op het punt te beginnen. Volgens ARK was een periode van quarantaine in Engeland voldoende geweest om besmetting te voorkomen.

Overlast
Limburg moet een flink aantal bevers kwijt, omdat het dier zich in onze provincie zo succesvol heeft voortgeplant dat er overlast ontstaat. De bever knaagt dammen en dijken stuk en heeft zelfs funderingen ondergraven. Om die reden zijn bevers in het verleden intensief bejaagd, totdat het dier in 1826 uit Nederland was verdwenen. In 1988 is gestart met de herintroductie van de inmiddels beschermde bevers.

In Limburg zijn afgelopen voorjaar vijftien bevers doodgeschoten. Nu de verhuizing van beverfamilies niet doorgaat, is meer afschot nodig volgens ARK. De natuurorganisatie hoopt dat andere Europese landen zich melden voor Nederlandse bevers.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen