Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse basisschoolleraren gaan weer staken in april

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 18:24

Leraren uit het basisonderwijs in Limburg en Noord-Brabant gaan op vrijdag 13 april opnieuw actievoeren.

Zo laat PO-Front weten.

Salarissen
Eerst is op 14 maart de beurt aan de leerkrachten uit Utrecht, Noord-Holland en Flevoland. In april nemen de leraren in Limburg en Noord-Brabant het over. Volgens het PO-Front staat de kwaliteit zwaar onder druk door het stijgende lerarentekort. Het is volgens hen daarom essentieel dat het kabinet gaat investeren in de lerarensalarissen.

900 miljoen euro
Op het gebied van de salarissen komt de regering niet tegemoet aan de eis van 900 miljoen euro van het PO-Front. Voor het loon is 270 miljoen euro beschikbaar. Het gat dichten tussen salarissen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs is volgens PO-Front belangrijk. Ook willen ze voorkomen dat de huidige leraren een overstap maken naar het bedrijfsleven.

Lees ook: Basisonderwijs Limburg gaat opnieuw staken

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen