Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse basisschoolleraren gaan weer staken in april

Geplaatst opdinsdag 6 maart 2018 - 18:24

Leraren uit het basisonderwijs in Limburg en Noord-Brabant gaan op vrijdag 13 april opnieuw actievoeren.

Zo laat PO-Front weten.

Salarissen
Eerst is op 14 maart de beurt aan de leerkrachten uit Utrecht, Noord-Holland en Flevoland. In april nemen de leraren in Limburg en Noord-Brabant het over. Volgens het PO-Front staat de kwaliteit zwaar onder druk door het stijgende lerarentekort. Het is volgens hen daarom essentieel dat het kabinet gaat investeren in de lerarensalarissen.

900 miljoen euro
Op het gebied van de salarissen komt de regering niet tegemoet aan de eis van 900 miljoen euro van het PO-Front. Voor het loon is 270 miljoen euro beschikbaar. Het gat dichten tussen salarissen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs is volgens PO-Front belangrijk. Ook willen ze voorkomen dat de huidige leraren een overstap maken naar het bedrijfsleven.

Lees ook: Basisonderwijs Limburg gaat opnieuw staken

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen