Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse basisscholen lopen miljoenen mis

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 6:42

Limburgse basisscholen lopen miljoenen mis voor achterstandsleerlingen. Dit zijn kinderen van laagopgeleide ouders.

Dit komt enerzijds door de slechte administratie van scholen zelf en anderzijds door de landelijke regeling die nadelig uitpakt voor Limburg. Dat meldt De Limburger op basis van onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Miljoenen
De onderzoekers namen de regelingen voor kinderen met een achterstand onder de loep en vergeleken die met cijfers van het CBS. Daaruit bleek dat scholen in de Randstad veel meer geld krijgen dan de rest van het land. Limburg moet het stellen met zeventien miljoen euro voor hulp. Uit onderzoek is gebleken dat de scholen zo'n drie miljoen euro mislopen door de matige administratie.

Extra steun
Volgens de onderzoekers moet dat flink veranderen. Ze vinden het vooral belangrijk dat de bedragen eerlijker en over een grotere groep kinderen wordt verdeeld. "Wij zien in onze analyse dat een veel grotere groep kinderen behoefte heeft aan extra financiering", zegt onderzoeker Ron Diris tegen de krant. "Want ook leerlingen met een vader of moeder met een diploma op MBO-1- of MBO-2-niveau, hebben eigenlijk extra ondersteuning nodig."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen