Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse basisscholen lopen miljoenen mis

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 6:42

Limburgse basisscholen lopen miljoenen mis voor achterstandsleerlingen. Dit zijn kinderen van laagopgeleide ouders.

Dit komt enerzijds door de slechte administratie van scholen zelf en anderzijds door de landelijke regeling die nadelig uitpakt voor Limburg. Dat meldt De Limburger op basis van onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Miljoenen
De onderzoekers namen de regelingen voor kinderen met een achterstand onder de loep en vergeleken die met cijfers van het CBS. Daaruit bleek dat scholen in de Randstad veel meer geld krijgen dan de rest van het land. Limburg moet het stellen met zeventien miljoen euro voor hulp. Uit onderzoek is gebleken dat de scholen zo'n drie miljoen euro mislopen door de matige administratie.

Extra steun
Volgens de onderzoekers moet dat flink veranderen. Ze vinden het vooral belangrijk dat de bedragen eerlijker en over een grotere groep kinderen wordt verdeeld. "Wij zien in onze analyse dat een veel grotere groep kinderen behoefte heeft aan extra financiering", zegt onderzoeker Ron Diris tegen de krant. "Want ook leerlingen met een vader of moeder met een diploma op MBO-1- of MBO-2-niveau, hebben eigenlijk extra ondersteuning nodig."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Stem vanaf nu op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Wat is je favoriete Nederlandstalige liedje aller tijden?

Zaterdag 14 september staat L1 Radio de hele dag in het teken van De Lage Landenlijst, de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945.

Je kunt stemmen op je favoriete nummers uit Vlaanderen en Nederland. Wat het populairste Nederlandstalige nummer is, ontdekken we op zaterdag 14 september. Stemmen kan tot en met vrijdag 13 september.

De insteek van De Lage Landenlijst luidt dit jaar: "We kennen elkaars klassiekers, maar kennen we ook de laatste nieuwe muziek van over de grens?".

Breng hier je stem uit op De Lage Landenlijst
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen