Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse basisscholen lopen miljoenen mis

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 6:42

Limburgse basisscholen lopen miljoenen mis voor achterstandsleerlingen. Dit zijn kinderen van laagopgeleide ouders.

Dit komt enerzijds door de slechte administratie van scholen zelf en anderzijds door de landelijke regeling die nadelig uitpakt voor Limburg. Dat meldt De Limburger op basis van onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Miljoenen
De onderzoekers namen de regelingen voor kinderen met een achterstand onder de loep en vergeleken die met cijfers van het CBS. Daaruit bleek dat scholen in de Randstad veel meer geld krijgen dan de rest van het land. Limburg moet het stellen met zeventien miljoen euro voor hulp. Uit onderzoek is gebleken dat de scholen zo'n drie miljoen euro mislopen door de matige administratie.

Extra steun
Volgens de onderzoekers moet dat flink veranderen. Ze vinden het vooral belangrijk dat de bedragen eerlijker en over een grotere groep kinderen wordt verdeeld. "Wij zien in onze analyse dat een veel grotere groep kinderen behoefte heeft aan extra financiering", zegt onderzoeker Ron Diris tegen de krant. "Want ook leerlingen met een vader of moeder met een diploma op MBO-1- of MBO-2-niveau, hebben eigenlijk extra ondersteuning nodig."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen