Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse basisscholen lopen miljoenen mis

Geplaatst opdonderdag 15 maart 2018 - 6:42

Limburgse basisscholen lopen miljoenen mis voor achterstandsleerlingen. Dit zijn kinderen van laagopgeleide ouders.

Dit komt enerzijds door de slechte administratie van scholen zelf en anderzijds door de landelijke regeling die nadelig uitpakt voor Limburg. Dat meldt De Limburger op basis van onderzoek van de Universiteit Maastricht.

Miljoenen
De onderzoekers namen de regelingen voor kinderen met een achterstand onder de loep en vergeleken die met cijfers van het CBS. Daaruit bleek dat scholen in de Randstad veel meer geld krijgen dan de rest van het land. Limburg moet het stellen met zeventien miljoen euro voor hulp. Uit onderzoek is gebleken dat de scholen zo'n drie miljoen euro mislopen door de matige administratie.

Extra steun
Volgens de onderzoekers moet dat flink veranderen. Ze vinden het vooral belangrijk dat de bedragen eerlijker en over een grotere groep kinderen wordt verdeeld. "Wij zien in onze analyse dat een veel grotere groep kinderen behoefte heeft aan extra financiering", zegt onderzoeker Ron Diris tegen de krant. "Want ook leerlingen met een vader of moeder met een diploma op MBO-1- of MBO-2-niveau, hebben eigenlijk extra ondersteuning nodig."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen