Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse bands op heavy metalcruise door Caraïben

Geplaatst opdinsdag 7 januari 2020 - 17:15

Drie heavy metalbands met Limburgse roots varen dinsdag uit met een cruiseschip, dat van 7 tot en met 11 januari een varend metalfestival wordt.

Het schip vaart dit jaar vanuit Fort Lauderdale in Florida naar Cozumel in Mexico en weer terug. Gedurende de reis zullen er 62 heavy metal bands optreden, verdeeld over vier podia op het schip.

Maastrichtse grunt
Een van die bands is Spoil Engine. De band is dit jaar voor het eerst geboekt op het varende festival. De zangeres van de band is de Maastrichtse Iris Goessens. De 24-jarige frontvrouw geeft zang-en gruntles bij Vocal Center in Maastricht. Ook zat ze afgelopen jaar in de jury van de Limburgse Popwedstrijd Nu Of Nooit. Spoil Engine bracht afgelopen november haar nieuwe album ‘Renaissance Noir’ uit, dat zeer goed werd ontvangen binnen de internationale heavy metalwereld.

Limburgse afvaardiging
Naast Spoil Engine maken ook Carach Angren uit Landgraaf en Epica uit Reuver hun opwachting. Voor Carach Angren wordt het de tweede keer dat ze op de metalboot spelen, voor Epica de derde keer. Hoewel sommige bands meerdere dagen spelen, spelen ze hun eerste zee-optreden allemaal op woensdag 8 januari. Ze spelen wel allemaal op een ander podium.

Exclusief
Onder de 62 geboekte metalbands zijn ook grote namen uit het genre, zoals Venom, Devin Townsend, Flotsam & Jetsam en Exodus. In totaal varen er 3000 bezoekers uit bijna 75 landen mee. Er zijn zo’n 5000 opvarenden. De Cruise, die ’70.000 Tons Of Metal’ heet, voer in 2011 voor het eerst uit. Inmiddels is de tocht uitgegroeid tot een groot en exclusief evenement.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen