Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse bandenhandel probeert de druk op peil te houden

Geplaatst opdonderdag 14 januari 2021 - 8:00

De Limburgse bandenhandel beleeft roerige tijden door de coronacrisis.

Veel mensen werken thuis en verslijten amper hun autobanden. Bovendien is er een streep gezet door de wintersportvakanties, waardoor de verplichte winterbanden voor de skigebieden achterwege kunnen blijven. De bandenbranche kijkt daarom verlangend uit naar betere tijden.

Skilatten
Niet met de skilatten naar de wintersportgebieden, betekent een behoorlijke domper voor de Limburgse bandenhandel. Het wisselen van zomer- naar winterbanden is een van de pieken voor de branche. Maar al te sombere gezichten zijn (nog) niet nodig. "Om ons hoef je je geen zorgen te maken", laat Dave van Banden Shop Limburg opgewekt weten. Samen met compagnon Bart heeft hij een kleine bandenhandel in Susteren met een grote particuliere klantenkring. "We blijven volop winterbanden wisselen."

Wel krijgt hij signalen van bevriende collega's dat het minder druk is dan gebruikelijk. Dave: "Vooral bij de grotere bandenhandels die veel leaserijders bedienen, loopt het schijnbaar terug. Veel van de leaserijders werken nu thuis en maken stukken minder kilometers."

Afwachten
Petra Kicken, manager van Bandenspecialist Kicken, behoort tot de grotere spelers van de Limburgse bandenbranche. Zij ziet de omzet dalen. Door de coronacrisis neemt het thuiswerk toe en gaat het met de wintersportvakantie bergaf. "De eerste piek ligt normaal eind oktober, begin november. Dan wisselen we de zomerbanden om voor winterbanden. We zagen dat veel klanten bleven afwachten. Ze wilden eerst weten welke kant het met de coronamaatregelen op zou gaan."

In het magazijn van Kicken liggen nu meer winterbanden op de plank dan normaal. Maar dat de hele handel plat ligt, is bezijden de waarheid. "Omdat winterbanden in het koude, natte seizoen beter presteren, laten veel mensen toch hun banden uit het magazijn halen en wisselen."

Dominosteentjes
Het bedrijf van Kicken telt ongeveer vijftig medewerkers. De bandenspecialist heeft filialen in Maastricht, Voerendaal, Sittard, Tegelen en Venlo. Kicken levert niet alleen banden voor personenauto's. Ook vrachtwagens, industrie- en landbouwvoertuigen worden op nieuw rubber gezet. Verder draait de pechservice van het bedrijf continu door. Dat vangt de mindere omzet enigszins op.

Er bestaan aanhoudende zorgen dat de lockdown een domino-effect kan veroorzaken. Petra Kicken: "Het blijft afwachten of binnen onze klantenkring bedrijven failliet gaan. Als dat gebeurt, dan gaan wij dat natuurlijk ook merken."

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen