Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse backpackers vlakbij aanslag in Bangkok

Geplaatst opdinsdag 18 augustus 2015 - 8:46

Twee jonge Limburgse backpackers waren maandag in Bangkok vlakbij de plek waar de bomaanslag plaatsvond.

Kort voor de aanslag liepen de twee nog op het kruispunt waar even later 22 doden vielen, doordat er een motorbom afging bij één van de hindoetempels in de stad. Op dat moment waren de studentes in een hotel om de hoek.

Grote chaos
Simone Wijnands (20) uit Elsloo en Lorelie Tummers (20) uit Geulle hoorden de knal zelf niet, maar werden opgeschrikt door de sirenes van politiewagens en ambulances. Daarna ontstond er een grote chaos in de Thaise hoofdstad.

Onwerkelijk
Inmiddels zijn ze bekomen van de schrik en noemen de situatie onwerkelijk. Na de aanslag zijn ze zo snel mogelijk van de rampplek weg gegaan, uit vrees voor nog meer aanslagen. De twee waren in Bangkok aan het einde van een zeven weken durende trektocht door Vietnam, Cambodja en Thailand. Ze vliegen dinsdagavond - zoals gepland - terug naar Limburg.

L1 sprak met Simone Wijnands, luister hieronder naar dat gesprek.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Tweede leven voor triathlon van Stein
Eerste baken voor RivierPark Maasvallei in Elsloo onthuld
'Zoektochten naar vermiste broertjes in 2013 onder druk'
Hennepafval in Geulle
Henneppuin gedumpt in Geulle
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen