Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse atleten oogsten op NK atletiek

Geplaatst opzondag 28 juli 2019 - 15:09

Na de medaille-oogst van de afgelopen dagen is er ook op de slotdag van de NK atletiek Limburgs succes.

Nora Ritzen is in Den Haag Nederlands kampioen geworden bij het hinkstapspringen. De atlete van AV Unitas ging na haar eerste poging met 12,61 meter al aan de leiding en sprong bij haar derde poging 13,02 meter. Dat was voldoende voor de titel. Nina Borger en Sica Verwasch, beiden clubgenoot van Ritzen, namen als junior deel aan het NK, legden beslag op de zevende en achtste plaats.

Finale
Na haar overwinning op de 800 meter won Britt Ummels ook de 1.500 meter. Zij finishte na 4 minuten en 11,47 seconden. Daarmee was ze tweeneenhalve seconde sneller dan Maureen Koster, die tweede werd. Ummels had zich met een vierde plaats in de serie voor de finale geplaatst.

Lees ook: Unitas atleten in de prijzen tijdens NK atletiek

Medailles
Mahadi Abdi-Ali won op de 1.500 meter een bronzen plak. De Unitas-atleet werd in de serie derde in een tijd van 3 minuten en 49,76 seconden en was in de finale bijna drie seconden langzamer. Het goud op deze afstand was voor Richard Douma. Hij was 0,72 seconden sneller dan Mahadi Abdi-Ali.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen