Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse atleten oogsten op NK atletiek

Geplaatst opzondag 28 juli 2019 - 15:09

Na de medaille-oogst van de afgelopen dagen is er ook op de slotdag van de NK atletiek Limburgs succes.

Nora Ritzen is in Den Haag Nederlands kampioen geworden bij het hinkstapspringen. De atlete van AV Unitas ging na haar eerste poging met 12,61 meter al aan de leiding en sprong bij haar derde poging 13,02 meter. Dat was voldoende voor de titel. Nina Borger en Sica Verwasch, beiden clubgenoot van Ritzen, namen als junior deel aan het NK, legden beslag op de zevende en achtste plaats.

Finale
Na haar overwinning op de 800 meter won Britt Ummels ook de 1.500 meter. Zij finishte na 4 minuten en 11,47 seconden. Daarmee was ze tweeneenhalve seconde sneller dan Maureen Koster, die tweede werd. Ummels had zich met een vierde plaats in de serie voor de finale geplaatst.

Lees ook: Unitas atleten in de prijzen tijdens NK atletiek

Medailles
Mahadi Abdi-Ali won op de 1.500 meter een bronzen plak. De Unitas-atleet werd in de serie derde in een tijd van 3 minuten en 49,76 seconden en was in de finale bijna drie seconden langzamer. Het goud op deze afstand was voor Richard Douma. Hij was 0,72 seconden sneller dan Mahadi Abdi-Ali.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen