Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse atleten klaar voor titelstrijd op 10 km

Geplaatst opvrijdag 7 februari 2020 - 17:53

De Limburgse kanshebbers bij de nationale titelstrijd op de tien kilometer hebben zich de afgelopen weken prima voorbereid op wedstrijd van aanstaande zondag in Schoorl.

Nederlands kampioen marathon Bo Ummels heeft tijdens de trainingen met haar TDR-team naar de kampioensvorm toe gewerkt.

Overwinning
Samen met haar teamgenoten waaronder Steindenaar Mahadi Abi Ali, heeft ze de laatste periode tijdens de baantrainingen in Castricum haar focus op snelheid gelegd. Tijdens de Abdijcross was dit al goed zichtbaar. De voor haar doen relatief korte wedstrijd wist zij winnend af te sluiten.

Lees ook: Mahamed en Ummels winnen abdijcross

Marathon
De Nederlands kampioen marathon wil later dit voorjaar tijdens de marathon van Rotterdam een gooi doen naar de limiet voor de Olympische Spelen in Tokio. De limiet voor deelname aan de wedstrijd in Tokio is 2.28,30. Het persoonlijk record van Ummels staat op dit moment op 2:32:34 gelopen tijdens de marathon Amsterdam op 20 oktober 2019.

Kenia
Roel Wijmenga, een andere kanshebber op het podium, heeft zich tijdens een drie weken durende trainingsstage in Kenia op de titelstrijd voorbereid. Samen met trainingsmaat Pim Lambregts maakte de Elsloonaar vele kilometers door het Afrikaanse landschap.

Trainen op hoogte
Wijmenga en Lambregts hopen te kunnen profiteren van het lange verblijf op hoogte. De trainingslocatie lag op een hoogte van ongeveer 2500 meter. Door het verblijf op grote hoogte proberen de Limburgse atleten er voor te zorgen dat hun lichaam extra rode bloedcellen produceert. Tijdens de wedstrijd komende zondag op zeeniveau hopen ze te kunnen profiteren van dit effect. De verbeterde zuurstofopname door het lichaam kan tien tot twintig dagen duren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen