Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse atleten klaar voor titelstrijd op 10 km

Geplaatst opvrijdag 7 februari 2020 - 17:53

De Limburgse kanshebbers bij de nationale titelstrijd op de tien kilometer hebben zich de afgelopen weken prima voorbereid op wedstrijd van aanstaande zondag in Schoorl.

Nederlands kampioen marathon Bo Ummels heeft tijdens de trainingen met haar TDR-team naar de kampioensvorm toe gewerkt.

Overwinning
Samen met haar teamgenoten waaronder Steindenaar Mahadi Abi Ali, heeft ze de laatste periode tijdens de baantrainingen in Castricum haar focus op snelheid gelegd. Tijdens de Abdijcross was dit al goed zichtbaar. De voor haar doen relatief korte wedstrijd wist zij winnend af te sluiten.

Lees ook: Mahamed en Ummels winnen abdijcross

Marathon
De Nederlands kampioen marathon wil later dit voorjaar tijdens de marathon van Rotterdam een gooi doen naar de limiet voor de Olympische Spelen in Tokio. De limiet voor deelname aan de wedstrijd in Tokio is 2.28,30. Het persoonlijk record van Ummels staat op dit moment op 2:32:34 gelopen tijdens de marathon Amsterdam op 20 oktober 2019.

Kenia
Roel Wijmenga, een andere kanshebber op het podium, heeft zich tijdens een drie weken durende trainingsstage in Kenia op de titelstrijd voorbereid. Samen met trainingsmaat Pim Lambregts maakte de Elsloonaar vele kilometers door het Afrikaanse landschap.

Trainen op hoogte
Wijmenga en Lambregts hopen te kunnen profiteren van het lange verblijf op hoogte. De trainingslocatie lag op een hoogte van ongeveer 2500 meter. Door het verblijf op grote hoogte proberen de Limburgse atleten er voor te zorgen dat hun lichaam extra rode bloedcellen produceert. Tijdens de wedstrijd komende zondag op zeeniveau hopen ze te kunnen profiteren van dit effect. De verbeterde zuurstofopname door het lichaam kan tien tot twintig dagen duren.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen