Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Archeologiedag in teken van ondergronds Limburg

Geplaatst opzaterdag 8 april 2017 - 6:00

Op de negende Limburgse Archeologiedag, vandaag 8 april in het Limburgs Museum in Venlo, staat ‘Ondergronds Limburgs’ op het programma.

Tijdens zeven lezingen wordt ingegaan op actueel onderzoek in onder meer mergelgroeves, de vuursteenmijn bij Rijckholt en een grafveld uit de IJzertijd in Buggenum.

Badhuis
Ook de vermoedelijke vondst van een badhuis, dat met behulp van electro-magnetische metingen is gevonden bij resten van een Romeins villa-complex in Meerssen, wordt toegelicht. Verder wordt de Guillon-penning, vernoemd naar één van de eesret archeologen in Limburg, uitgereikt en wordt een verkiezing gehouden tussen vijf archeologisch topvondsten uit de provincie.

De Limburgse Archeologie, van 11:00 uur tot 16:00 uur in het Limburgs Museum, is de jaarlijkse ontmoetingsdag van amateur- en professionele archeologen en andere geïnteresseerden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Archeologische topstukken in Limburgs Museum
Archeologieprijs voor Ittervoorts koppel
schilderij Thorn - Limburgs Museum - 15 sep 2021
Eeuwenoud schilderij uit Thorn te zien in Limburgs Museum
Resten Romeins badgebouw gevonden in Meerssen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen