Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse Archeologiedag in teken van ondergronds Limburg

Geplaatst opzaterdag 8 april 2017 - 6:00

Op de negende Limburgse Archeologiedag, vandaag 8 april in het Limburgs Museum in Venlo, staat ‘Ondergronds Limburgs’ op het programma.

Tijdens zeven lezingen wordt ingegaan op actueel onderzoek in onder meer mergelgroeves, de vuursteenmijn bij Rijckholt en een grafveld uit de IJzertijd in Buggenum.

Badhuis
Ook de vermoedelijke vondst van een badhuis, dat met behulp van electro-magnetische metingen is gevonden bij resten van een Romeins villa-complex in Meerssen, wordt toegelicht. Verder wordt de Guillon-penning, vernoemd naar één van de eesret archeologen in Limburg, uitgereikt en wordt een verkiezing gehouden tussen vijf archeologisch topvondsten uit de provincie.

De Limburgse Archeologie, van 11:00 uur tot 16:00 uur in het Limburgs Museum, is de jaarlijkse ontmoetingsdag van amateur- en professionele archeologen en andere geïnteresseerden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Archeologische topstukken in Limburgs Museum
Resten Romeins badgebouw gevonden in Meerssen
Archeologische topstukken in Limburgs Museum te zien
Romeinse militaire vondst uit Heerlen bekroond
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen