Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Archeologiedag in teken van ondergronds Limburg

Geplaatst opzaterdag 8 april 2017 - 6:00

Op de negende Limburgse Archeologiedag, vandaag 8 april in het Limburgs Museum in Venlo, staat ‘Ondergronds Limburgs’ op het programma.

Tijdens zeven lezingen wordt ingegaan op actueel onderzoek in onder meer mergelgroeves, de vuursteenmijn bij Rijckholt en een grafveld uit de IJzertijd in Buggenum.

Badhuis
Ook de vermoedelijke vondst van een badhuis, dat met behulp van electro-magnetische metingen is gevonden bij resten van een Romeins villa-complex in Meerssen, wordt toegelicht. Verder wordt de Guillon-penning, vernoemd naar één van de eesret archeologen in Limburg, uitgereikt en wordt een verkiezing gehouden tussen vijf archeologisch topvondsten uit de provincie.

De Limburgse Archeologie, van 11:00 uur tot 16:00 uur in het Limburgs Museum, is de jaarlijkse ontmoetingsdag van amateur- en professionele archeologen en andere geïnteresseerden.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Archeologische topstukken in Limburgs Museum
Archeologieprijs voor Ittervoorts koppel
Resten Romeins badgebouw gevonden in Meerssen
Archeologische topstukken in Limburgs Museum te zien
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen