Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse arbeidsmarkt hard geraakt door corona

Geplaatst opdonderdag 16 april 2020 - 7:25

Het aantal mensen dat in Limburg in maart een nieuwe WW-uitkering aanvroeg, is met 59 procent toegenomen ten opzichte van februari.

Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

Duizend nieuwe aanvragen meer
Vroegen in februari van dit jaar nog 1802 mensen een WW-uitkering aan in de provincie, in maart waren er dat ruim duizend meer: 2867. Daarmee wordt Limburg door de coronacrisis economisch harder getroffen dan de rest van Nederland, waar gemiddeld 42,3 procent meer mensen een uitkering aanvroegen. De grootste klappen vielen in de sectoren die door de maatregelen van de overheid moesten sluiten, zoals in de horeca, bij uitzendbedrijven en in de cultuursector.

Afname
Het totale aantal WW-uitkeringen dat het UWV in maart in Limburg moest uitkeren, is toegenomen ten opzichte van een maand eerder. In totaal deden in maart 17.800 mensen een beroep op een WW-uitkering. Hoewel dat er iets meer waren dan in februari, is het nog altijd minder dan in maart vorig jaar, toen nog 18.000 mensen een uitkering kregen. Ook met de toename vorige maand behoort Limburg tot de grootste stijgers van Nederland. Alleen in Noord-Holland kwamen er procentueel meer mensen met een werkloosheidsuitkering bij tussen februari en maart: 6,6 procent.

Mook en Meerssen
Opvallend is dat de gemeenten Meerssen (-2,1 procent) en Mook en Middelaar (-3,3 procent) de dans ontspringen. Daar keerde het UWV in maart minder uitkeringen uit dan in de maand ervoor. De grootste toename was te zien in Valkenburg aan de Geul, waar vorige maand 12,7 procent meer uitkeringen werden uitbetaald dan in februari.

Vooral jongeren merken de gevolgen van de coronacrisis op hun werk. In de leeftijdscategorie 15 tot 25 jaar vroegen in heel Nederland 185 procent meer mensen een uitkering aan.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen